perjantai 13. maaliskuuta 2015

Keväthulluus

Onko teidän kissat seonneet keväästä? Musta tuntuu, että meidän Minni ainakin on. Ja kun nyt muistelen, taisin pohtia samaa myös edellisenä keväänä. Vaikka leikattujahan meillä on molemmat, Minni ja Vivi, niin.. voiko silti olla.. keväthullu?
Minni on nyt ihan tässä viikon sisään aloittanut ihmeellisen ravaamisen ylä- ja alakerran välillä. Yksikin yö se piti heittää ulos makkarista ja ovi kiinni, ettei enää pääse hyppimään naamalle ja määkymään. Eipä hyödyttänyt mitään, heräsimme kolmen jälkeen rysähdykseen, säikähdin oikein. Makkarin ovi avautuu.. Minni oli tajunnut hypätä kahvaan ja asteli peremmälle.


Ei onneksi tuon jälkeen ole yhtä levottomia öitä ollut, mutta jotenkin rauhattomampi se on kuin normaalisti. Sellainen hökkyrä se on jo perusluonteeltaan.
Muutama päivä sitten olimme lähdössä kauppaan, ja ulko-ovi oli hetken auki. En tietenkään ajatellut, että Minniä kiinnostaisi kylmä ja kostea sää, kun ei ikinä ole kiinnostanut. Kuitenkin likka loikki ihan hölmönä portaalle ja siitä suoraan isoon vesirapakkoon. Siihen se pysähtyi ja katseli vähän hölmönä ympärilleen aivan kuin olisi vasta nyt tajunnut mitä tuli tehtyä, takajalat seittemän sentin syvyydellä vedessä.. No minunhan se piti sieltä pelastaa.

Onneksi Vivi on vielä suht järissään, vaikka se onkin laajentanut leivänmetsästystään vaalean lisäksi myös ruisleipään.. Eli enää ei voi pitää mitään leipää näkyvillä, huoh. 
Nyt on terassikin jo sula ja kuiva, eli lämpimän ja aurinkoisen päivän sattuessa noita mirnokkeja voisi jo alkaa taas totuttaa ulkoilmaan.
Nyt siellä paistaa, ja mun pitää lähteä illaksi töihin.

Mullekin on iskenyt keväthulluus, tilailin jo muutamat uudet kevät-/kesävaatteet. Vanhoja pitäisi viedä kierrätykseen, kunhan sais aikaiseksi. Haaveilen kesälomasta, alkaa vasta juhannukselta. Onhan tässä se Vuokatin reissu toki tulossa, ja vaikkei se kolmea yötä enempää olekaan, voi sitä ajatella pienenä lomana.
Nyt kissoille ruokaa ja valmistautumaan töihin. Illalla kotiin päästyäni ohjelmassa on saunaa, telkkua ja virkkailua. Mulla ei ole vielä kuin kymmenen palaa koossa...

.

8 kommenttia:

 1. Hihii, vauhtia riittää! Kyllä se varmaan on kevät. Meilläkin on selkeästi aktivoiduttu, niin ihmiset kuin kissat. Ja koirallakin on taas virtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmasti on, muutakaan selitystä keksi :)

   Poista
 2. Täälläkin on kaksi keväthullua palikkapäätä - Mulan tosin siksi, että sitä ei ole leikattu ja Mikael nyt muuten vain. :D Nauroin ääneen tuolle Minnin yölliselle päätökselle tulla makkariin suljetusta ovesta huolimatta, olisin itse ehkä kuollut sydänkohtaukseen.Virkkailuvoimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Minnihän ei aiemmin ole kotona avannut ovia (kylässä kerran). Tuo on kyllä taito jota EI olis tarvinnu oppia :P Mutta ihana kuulla, että muillakin hulluillaan eikä vain meillä ;)

   Poista
 3. Kyllä. Kevät on... huhhuh sitä kulkemisen ja huutamisen määrää ja meillä on jo ulkoiltukin ihan molempien kisujen toimesta. Ja hei, loma on aina loma :) Mäkin sanoin eilen, että ollaan kaupunkilomalla kun käytiin autokauppareissun yhteydessä Pietarsaaressa kaupungilla kahvilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä että teilläkin huudetaan ;)
   Juu kyllä se niin on, että varsinkin jos ei oikeeta lomaa ole niin pitää se loma itse TEHDÄ, vaikka sitten yksittäisistä pienistä hetkistä :P

   Poista
 4. Meidän Jasulle on myös tullut keväthulluus, mutta se ilmenee erillä tavalla, läheisyyden kaipuuna. :)

  VastaaPoista