torstai 20. maaliskuuta 2014

Bravuuri

Tässä blogissa harvemmin jaan mitään ruokaan liittyviä kokemuksia saati sitten ohjeita, johtuen ehkä siitä etten ole mikään superlahjakas ja luova ruoanlaiton saralla.
Mutta eilen kokkasin bravuuriani ja syödessämme totesin avokille suurin piirtein näin: "En mää mikkää ruoanlaittaja ole mutta tästä tulee aina ihan saakelin hyvvää."
(Omakehu ei haise, jos kehuu itseään kerran vuoteen)

Tosiaankin niin, jos asuisin yksin ja saisin ihan itekseni päättää viikon ruokalistan, en varmaan tekisi kuin keittoja ja sitten tätä ihme mörskää, josta on kehkeytynyt mun bravuuriruoka.
Kerran netistä löysin ihan vahingossa ohjeen ruokaan, jossa on broileria, pottuja, paprikaa, kermaa.
Eikä oikein mitään muuta. Sitten kokeilin sitä, en muista lisäsinkö tuohon ekalla kerralla oma-aloitteisesti mitään extraa, mutta kuitenkin hyvää oli.
Seuraavan kerran samaista ruokaa kokatessani lisäsin yhden raaka-aineen lisää, seuraavalla kerralla taas yhden jne.

Olen tehnyt tuota aika hiton monta kertaa, siitä on tullut mun lempiruoka.
Päätin jakaa tämän herkun epämääräisen reseptin Teidän kanssanne, josko joku vaikka kokeilisi ja tykästyisi ja elämä olisi taas himpun verran ihanampaa.
Huomautan, että ohje on aika suurpiirteinen, koska itse olen äärettömän surkea noudattamaan ruokaohjeita (juuri tämän vuoksi olen ihan paska leipuri).
Kaikkien raaka-aineiden määriä voi vaihdella omien mieltymysten ja vuoan koon mukaisesti. Meillä on käytössä iso lasivuoka, joten tavaraa mahtuu ihan kivasti.
Nimeäkään en ole tälle keksinyt, olisko tämä nyt vaikka joku broileri-peruna-kasvisvuoka.

Näitä käytän:

  • 8-10 pienehköä/keskikokoista perunaa
  • broilerin fileesuikaletta (joko marinoitua tai natureelia, päätä itse, mulla on aina hunajamar.)
  • 2-3 eriväristä paprikaa
  • muutama porkkana
  • 1 iso tai pari-kolme pientä sipulia
  • 4 dl ruokakermaa (Valio Crea kolme juustoa + maustamatonta)
  • sinihomejuustoa
  • ananasta paloina
  • mustapippuria
  • (aromi)suolaa
  • jotain yrttimaustetta, esim. Välimeren yrttiseos

Jäiköhän jotain pois? Hirveän vaikeaa kirjoittaa tuosta ohjetta, kun en osaa edes perunamäärää arvioida - en minä niitä kummemmin ole koskaan laskenut.
Mutta niin, nyt olen pari edellistä kertaa käyttänyt tuota kolmen juuston kermaa, antaa aivan ihanaa makua. Ja koska vuoka on iso ja kamaa järjettömästi, olen lorauttanut lisäksi maustamatonta kevytkermaa.

Ja mitä noille kaikille tehdään? Pilkotaan ja lätkäistään vuokaan sekaisin.
Porkkanat olen tykännyt laittaa niin, että vetelen sillä kuorimaveitsellä pitkiä ohuita "lastuja" (ks. kuva).
Broilerisuikaleet olen ruskistanut/kypsentänyt ensin pannulla.
Potut suht pieniksi/kapeiksi että jos vaikka joskus kypsyisivät.
Sinihomejuustoa pinnalle, tähän voi käyttää myös ihan vaikka juustoraastettakin, sitäki vissiin kokeilin joskus.
Paistan suurin piirtein 200 asteessa, eilen taisi olla 210. Ja tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Hitsin hyvvää. Ananas muuten unohtui tästä eilisestä versiosta, dääm.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti