keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kuvat kuviksi

Miten sitä nykyään onkin niin rikkipoikkiväsynyt?
Mun toinen vapaapäivä alkaa olla finaalissa, ja tekisi mieli itkeä niitä takaisin. Olen nukkunut pitkät yöunet ja touhuillut pikkujuttuja itsekseni kotona, vaan silti tuntuu kuin en olisi millään vapailla ollutkaan. Turhauttavaa.Nämä kuvat on napattu joku päivä (ehkä) viime viikolla, kun auringonvaloa oli hetken havaittavssa.
Tein tänään sen mitä olen suunnitellut jo piiiitkään. Nimittäin tilasin digikuvani ns. paperikuviksi. Tai miksi niitä nimitetäänkään. Siis niitä konkreettisia valokuvia, you know. Ihan kaikkia en sentään viitsinyt teettää, vaan kävin kaikki koneeltani löytyvät kuvat läpi ja valkkasin parhaimmat ja tärkeimmät.
449 kappaletta tuli silti. Mutta tuossa on tosiaan kuvia vuoden 2010 kesästä saakka, joten..

Eirikuvalta tilasin, saa nähdä tuleeko hyvät, koskaan aiemmin en ole siellä teettänyt. Hinta nyt vain oli se ratkaiseva tekijä. 0,10 €/kuva, kun taas Ifolorilla olisi ollut suurin piirtein tuplahinta. Ja tuollainen määrä kuvia, niin eipä tee mieli maksaa enempää. Reilu 50 euroa tuli maksamaan käsittely- ja toimituskuluineen näinkin. Huhhuh.
Mutta onhan se kivempi säilyttää kuvia albumissa varmassa tallessa kuin koneella, josta joku kiintolevy ym. mun tuurilla hajoaa kuitenkin jossain vaiheessa yllättäen tai kone muuten vain posahtaa, ja menetän kaiken. Vai?

Huomenna koittaa taas arki ja aherrus; kaksi iltavuoroa, kaksi yövuoroa. No ei paha kyllä. Vaan seuraava viikko, huh.. Mulla on yhden opiskelijan näytön vastaanottaminen. Enkä ole koskaan ennen sellaista tehnyt. Voin olla hukassa.

Syömään ja tuijottamaan Emmerdalea. Tein tuollaista lootaa, johon tuli pottuja pilkottuna, broilerin fileesuikaletta, pari sipulia, keltainen ja oranssi paprika, kermaa, juustoraastetta, ja sekaan vetelin kuorimaveitsellä porkkanasta ohuita ja pitkiä siivuja. Näyttää ainakin hyvältä, tunnin ollut uunissa. Nyt maistetaan.

.

6 kommenttia:

 1. Itselläkin odottaisi samanlainen urakka, tosin vain vuodesta 2011 alkaen. Pitäisi siis kahlata noin 30000 kuvaa läpi ja valita niistä parhaat valokuvavuosikirjoja varten. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kissuus <3! Kyllä pakkaa tää pimeys väsyttämään, tulis jo lumi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikken mikään älytön lumifani olekaan, niin olis kai se parempi kuin tämä ikuinen musta pimeys :/

   Poista
  2. Kyllä se lumi piristää tosiaan kuitenkin. Se auttaa viemään talven yli, vaikka kylmyys sitten taas alkaakin pänniä (ainakin jos on jatkuvasti -20 tai enemmän). Sitten kun tammikuun saa taitettua, alkaa jo toivo herään keväästä :)

   Poista
  3. Näinhän se on, että loppujen lopuksi talvi menee aika äkkiä ohi, varsinkin kun kääntyy sinne aurinkoiselle kevättalvelle :) Sitä odotellessa!

   Poista