perjantai 11. lokakuuta 2013

Valmiit kisumisusukat

Tällaiset tuli.
Ne on mulla parhaillaan jalassa, mutta mietin edelleen, pidänkö ne itselläni vai annanko äidille. Sille olen kyllä useammat sukat tehnyt/antanut, eli siinä mielessä voisin vaihteeksi pitää itsekin jotain, hah.
Nää on kyllä tosi kivat jalassa, eli mietin vielä...Kuka muuten osaisi sanoa, miksi blogger "tummentaa" näitä kuvia, tai siis kun näissäkin kuvissa tausta on todellisuudessa lähes valkoinen, mutta kun lisään ne tänne bloggeriin tekstiin, valkoinen tausta näyttää.. no tuollaiselta harmaalta! Olen huomannut ennenkin, ja sama juttu Picasa verkkoalbumissa ylipäätään. Muilla sama ongelma? Vai onko tämä taas vain ja ainoastaan mun vitsaus.. Joka tapauksessa vittumainen juttu.

.

20 kommenttia:

 1. On kyllä aivan mielettömän siistit sukat. Pidä ne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, että jäävät oman sukkalootan täytteeksi ;)

   Poista
 2. Hauskat sukat. Blogger pienentää ja pakkaa kuvia kevyemmäksi, jotta ne avautuvat nopeampaa blogissa. Seurauksena ovat nuo mainitsemasi ongelmat. Jos kuvat ovat väreiltään kriittisiä, niin silloin melkein suosittelisin kuvien pienentämistä ennen siirtoa blogikuvien kokoiseksi, jolloin bloggeri ei niihin enää koske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs, kun menen sinne picasa verkkoalbumiin, ja siellä sama juttu? Olisin yksi päivä vaihtanut profiilikuvaani, mutta valkoinen tausta näytti harmaalta ja ei siis istu lainkaan tähän blogiin (nykyisen profiilikuvan valkoinen taas on ihan valkoinen, kuten kuuluukin, eli ongelma on vain ilmaantunut jossain vaiheessa, koska tuo kuva ollut jo piiitkään).
   Ja jos vaikkapa leikkaan kuvasta ympyrän muotoisen "palan" ja liitän sen valkoiselle pohjalle, ja lisään picasaan/bloggeriin, se valkoinen näyttää harmaalta jälleen.
   En ymmärrä, argh, no ehkä mun ei vaan pidä välittää ja pyrin välttämään "valkoista"..

   Poista
  2. Erikoista. En ole itse käyttänyt Picasaa, joten en oikein osaa auttaa. Olen kyllä itsekin huomannut, että blogissa kuvat eivät näytä yhtä hyviltä kuin omalta tietokoneen levyltä katsottaessa. Jotain käsittelyä blogger kuvalle siis tekee, veikkaan edelleen sitä, että se pakkaa kuvia, jotta ne veisivät vähemmän tilaa ja latautuisivat nopeampaa. Samalla tulee tuollaisia ärsyttäviä sivuvaikutuksia...

   Poista
  3. Luultavasti olet oikeassa :)
   Eli alistukaamme kohtaloon.
   Niin ja ainiin, mulla ei edelleenkään toimi se blogi kuvien klikkaus suuremmaksi, vaikka olen vaihtanut pohjaakin (nyt siis Simple). No sen asian kanssa voin ehkä juuri ja juuri elääkin ;)

   Poista
  4. Ratkaisu kuvien huononemisongelmaasi löytyy täältä: http://www.fotobloggeri.com/2013/10/kuvanlaatu-blogissa_17.html
   Itse olinkin jo laittanut ruksit vahingossakin oikein. :)

   Poista
  5. VOI PASI, KIITOS!
   Pelastit mun blogi-innon. Kävin nuo asetukset muuttamassa ja pitihän se heti kokeilla kuvien lisäystä - valkoinen on taas valkoinen :)
   Eli voin vihdoin muokata tuota banneriakin, kun ei reunukset näytä harmailta uudessa versiossa.

   Heh, aloin heti lisäämään noita edellistenkin postausten kuvia uudelleen, jotta laatu parantuisi :P

   Poista
 3. It's a keeper! Ihanat, kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavat sukat!! :) Olet taitava. Minua harmittaa kovin, kun itselläni on peukalo keskellä kämmentä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Niin oli mullakin, kunnes sitten vain päätin opetella, vaikkei kantapään teosta ollut hajuakaan ;)

   Poista
 5. Tosi kivat sukat! Voi että kun itselläkin olis kärsivällisyyttä opetella kutomaan.. Onneksi äippä kutoo ja siltä saa tilattua sukkia ja lapasia milloin vain. Tosin ihan vaan perus raitakuvioilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun löytää sellaisen selkeän ohjeen, jota osaa lukea sellainenkin joka ei koskaan ole sukkaa neulonut, niin kyllä onnistaa - noissa lankakerissä mitä tulee mukana niin eihän niistä tajunnu mitään silloin kun ite opettelin :P

   Poista
 6. Apua, tahtoo tuollaiset! Sarjatyönä nyt tekemään ja myymään meille kissafanaatikoille :) Hitsi, pitäisiköhän itsekin alkaa... vaikka aina olen ollut maailman surkein noissa hommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vaikea, kokeilemaan vain :)

   Heh, joo kun olisikin aikaa, tällä hetkellä joululahjasukat vievät kaiken neulomiseen kohdistettavan energian ;)
   Paniikki! Siis että ehtiikö kaikkia, en ole neuloja nopeimmasta päästä..

   Poista
 7. Isot mammuttimaiset monen megan kuvat onnistuvat jotenkin huonommin kuin ns. pienet kuvat ja ne joissa ei ole musta-valko kontrastia, olen pettynyt joskus, mutta kuvissani ei ole niin väliä. Konstailen aika paljon näiden kuvien kanssa, koska laitan ne suoraan juttuuni jolloin ne tekevät kuperkeikkaa, joskus myös esikatselu näyttää erilaiselta kuin julkaistu juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täytyy kai vain todeta, että kaikkea ei voi saada :)

   Poista