keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Eilen

Uskomatonta, että ne vapaat jo menivät. Ja niiden aikana todellinen syksy saapui - käytiin tuossa illalla hakemassa postista pieni paketti (piilareita ja hiuspuuteria), ilma oli jäätävä ja taivaalta tippui jotain epämääräistä märkää ja hox, autolla kuitenkin mentiin. Mulla sentään oli ihan kunnon housut jalassa ja hupputakkia päällä, vaan eipä enää riittänyt.

Onhan se syksy kiva kun saa pukeutua paremmin ja runsaammin. Mutta. Ihan suoraan sanottuna vihaan sitä, kun en osaa arvioida, kuinka paljon tarvitsee pukea ryysyä päälle jotta tarkenee, tai ettei sitä vaatetta kuitenkaan liikaa olisi. Nyt tuntuu, ettei nuo ohuet kesätakit riitä jos esim. polkee töihin kukonlaulun aikaan. Eikä mulla ole pokkaa kaivaa vielä talvitakkia esille. Elämä todellakin on vaikeaa.

Vieläkin vaikeammaksi tämän tekee se, että musta on tullut ihan mahdoton vilukissa. Talvella olisin mieluiten vain sisällä lämpimässä kuuman teekupposen äärellä, neuloisin sukkia sohvannurkassa ja katselisin ikkunasta kun ulkona sataa lunta. Joo joo, olen todellinen nössö.


 Kissat ei varmaan muista, että sellainen talvi oli jossain vaiheessa. Eikä ne todellakaan osaa aavistaa, että sellainen on tulossa uudelleen. Ja uudelleen.
Kun tänään on ikkunasta tuonne ulos katsellut, ei uskoisi, että tuo kuva on otettu EILEN.  
Tuohon viereen olisi kai pitänyt liittää surkea kuva tämänpäiväisestä räntäsateesta, mutta en todellakaan halua masentaa itseäni yhtään enempää.


8 kommenttia:

 1. Ei se mitään. Täällä toinen samanlainen. Syksy on kaunis, mutta olotilana liian kylmä - se kostea viileys menee luihin ja ytimiin. Oletko sattunut huomaamaan ketkä syksyn tullen kaivautuvat peiton uumeniin ja tulevat syliin lämmittelemään? Siinä saattoi löytyä vastaus miksi itsekin haluaa tehdä niin, on kiva olla kissana kissojen mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kohtalotovereita :)
   Joo olen huomannut, varsinkin Minni on sellainen sylissänukkuja, eikä hakeudu pelkästään peiton alle nukkumaan vaan myös paidan alle! Siis jos mulla on joku iso ja löysä paita päällä, se tassulla hapuilee kaula-aukkoa ja menee siitä paidan sisälle :D Siellä se sitten nukkuu tyytyväisenä..

   Poista
 2. Susta on tulossa mummo :3

  Eilen oli kyllä aivan jäätävä tuuli täälläkin. Mulla oli neulepaita (ihan lämmin) ja syystakki, pipo päässä, mutta palelin silti ulkona ja tuuli meinas viedä mukanaan. Grr..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on, karua huomata tulleensa vanhaksi :P
   Jep täytyy kehitellä jotain lämmintä päälle nyt kun taas pitäisi iltavuoroon lähteä.. Onneksi pääsen nyt tuon miekkosen kyydissä niin ei silleen tartte ulkosalla oleskella.

   Poista
  2. Itse kuljen sitkeästi pyörällä ja kävellen (mitä nyt satunnaisesti julkisilla). Tosin välimatkatkin saattaa siellä olla pidempiä.

   Poista
  3. No ei mulla ole töihin kuin sellanen nippanappa 4 kilsaa, mutta kyllä se kylmällä säällä vituttaa kovastikin :D

   Poista
 3. Täällä taas odotellaan innolla talvea! En tosin eilen yhtään tajunnu, että ulkona olis noinkin kylmää. T-paidassa ja hameessa mentiin kaupungille ja ihmeteltiin miks ihmisillä oli toppatakit päällä.. Köh.. Oli vähän kylmä, mutta ei liian. Mitä pidemmälle sitkeilee vähillä vaatteilla, niin tarkenee sitten tammikuun paukkupakkasillakin hyvin! Ja en malta odottaa, että pääsee lautaileen! Mutta mun lempparivuodenaika on kyllä syksy. Sillon inspiroidun aina kaikista uusista jutuista eniten :) Jännä nähdä mitä kissat sanoo lumesta. Niiden eka ulkoilutalvi nimittäin :) eivät varmaan arvosta kylmyyttä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä noita itämaisia oikein voi talvella ulkoiluttaa, paleltuvat raukat :(
   Jossain sanottiin, että silloin kun ite tarkenee ulkona t-paidalla, tarkenee itämainenkin ulkoilla. Oon määki meidän simskuja käyttäny talvella sen verran ulkona, että näkevät ja saavat kokeilla sitä lunta, mutta eipä sen kummemmin - eivätkä itsekään halua siellä pitempään olla :P

   Poista