tiistai 20. elokuuta 2013

Pakki päällä

Tänään taas vaihteeksi ulkoiltiin, ja tapahtui se, mitä ei ikinä pitäisi tapahtua. 
Meidän ja naapurin takapihojen välissä on jyrkkä rinne, ja kisut usein tykkäävät kiivetä sinne ylemmäs katselemaan ja haistelemaan. Naapuriin rakensivat ison pation/terassin/whatever, ja sinne sen alle olis niiiiin jännä mennä. 

Minni oli tuolla mäen päällä ihmettelemässä, kun toisen naapurin emäntä käveli tietä pitkin. Sitähän mirnukka sitten säikähti jostain syystä niin paljon, että paniikki iski ja piti koettaa pakoon - peruuttamalla. Sinne terassin alle pakitti kovalla voimalla, ei onneksi kauas. Peruutti sitten valjaista pois. Tai siis tuo kaulalenkki sujahti jotenkin pois, ja rinnanympärysremmi vain jäi paikalleen. Jos olisi vielä kauemmas pakittanut, olisi varmaan sekin lähtenyt.. 
Onneksi ei paniikin aiheuttaja ollut mikään ohikulkijaa kummempi ja paniikki itsessään oli äkkiä ohi. Sen verran lähellä Minni siinä kuitenkin oli, että yletin sen pation alta repiä pois (joo kyllä, vedin sitä sieltä erittäin oikeaoppisesti..)

Ja niin paljon kun minä hehkutin Vänttisen valjaita.. Vaikka voihan olla, ettei vika ole itse valjaissa vaan kaulalenkki mahdollisesti aavistuksen liian väljä?
Vähän myös syytän itseäni siitä, että olin huolimaton ja annoin Minnin mennä niin pitkälle, että se pääsi sinne terassin alle peruuttamaan. Siis kun yleensä pyritään kotiin sisälle paniikkitilanteissa, mutta nyt se terassi oli siinä ihan vieressä joten mikseipä sen alle siis.

No mutta loppu hyvin, kaikki hyvin - tässä kuvajaisia tuon häppeningin jälkeen, eli eipä se säikähdys sitten niin paha ollutkaan kun kerran ulos halusi jäädä (yleensä Minni pyrkii sisälle heti kun on jotain pelottavaa nähnyt).
10 kommenttia:

 1. Ylväästi ja kauniisti valjaissa! Eipä suostu meidän Jasu poseeraamaan valjaissa, ne kun tuntuvat olevan niin turhan painavat ja rasittavat... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko pennusta asti yritetty totuttaa valjaisiin, vai vasta aikuisiällä? Jotkut kissat ei vaan hyväksy :/

   Poista
  2. "Koulutus" aloitettiin vasta 15 vuotiaana. :) Olisi pitänyt muistaa, mitä sanotaan kissoista ja vanhoista tempuista. ;)

   Poista
 2. Huh! Hyvä että pysyi kuitenkin käsiteltävänä. Oma kissa sai kerran villiintymiskohtauksen (kauan kauna sitten) kun pääsi ulos pitkään heinikkoon valjaissa. Karkasi siitä ja sähisi ja raapi exän ihan verille kun yritti ottaa sitä syliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :( Onneksi ei pidemmälle sitten kuitenkaan lähtenyt? Panikoiva kissa on kyllä melkoinen käsiteltävä, varsinkin jos ihan raapimaan alkaa..
   Sitä vaan aina ajattelee tuolla ulkona kun kissat valjaissa, että voi kun nää pikku karvapallerot tajuais ettei niitä ohikulkijoita ja autoja tarvi pelätä. Vaan kun ei.

   Poista
 3. Meidän Pamela on myös päässyt valjaista pois. Sen kaularemmi oli vähän löysemmän oloinen kuin Marilynin valjaissa. Appiukko oli noiden kanssa ulkona ja oli hetkeksi jättänyt katit keskenään pihalle, sitonut narut vaan kiinni. Kun oli palannut pihalle, vastaan juoksi Pamela joka halusi sisälle ja joka oli päässyt Vänttisen valjaista karkuun :/ En tiedä oliko ne sitten liian löysällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kaulalenkkiä jos vaan ite vois säätää, niin kokeilis että vaikuttaako, mutta eipä sitä pysty ellei ala ompeluhommiin :/
   Kissa on kyllä niin liukas otus että mistä vaan pää mahtuu läpi niin mahtuu koko kroppakin..

   Poista
 4. Hui! Onneks säikähdyksellä selvisitte. Meillä taitaa olla jäämässä pieneksi nuo vänttiset jo, ku alkaa oleen se kaularemmi jo liian kireällä. Uudet hankintaan, mutta sitte jos ne on sopivat, nii lisääntyy se pelko siitä että sillon se ainaki pääsee niistä irti! No, onpahan parempi istuvuus eikä kurista ainakaan. Sehän se pääasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisimman tarkat mitat kun antaa, niin eiköhän luulisi sopivat olevan :) Ja tiedä sitten, onko mitkään valjaat kissalla 100 % varmat, kuulostaa vähän siltä että ei, kun noita palstoja lueskelee - aina jollain on huonoa sanottavaa valjaista kuin valjaista. On meillä ennenkin yrittäneet pakittaa eikä ole aiemmin pois livahtaneet, joten.. en tiiä :)

   Poista