keskiviikko 14. elokuuta 2013

Mökkeilyrapsaa

Siitä mökkiviikonlopusta, eikö niin?
Tosiaan, lähdin viime keskiviikkona junalla Virroille isäni luo. Perjantaina, kun koululaiset tulivat kotiin syksyn ensimmäiseltä koulupäivältään, suunnattiin auto kohti Joutsaa ja vuokramökkiä.
Mökki oli pieni ja sievä, kivalla paikalla lammen rannassa. Aitta, rantasauna, ulkohuussi. Ei sähköjä tai juoksevaa vettä, liesi ja jääkaappi toimivat kaasulla. Eli kunnon erämeininkiä, teki ihan hyvää (varsinkin kouluikäisille pikkusisarpuolilleni, kun ei ollut tv:tä eikä pelejä).

Lapsoset kalastelivat sekä uivat, uivat ja uivat. Lämmiteltiin saunaa, käytiin tutustumassa lähimaastoon, tissuteltiin olutta ja sidukkaa, nautittiin olosta. Naapureita ei ollut lähellä, joten koirat saivat juoksennella vapaina. Vielä kun aurinko olisi näyttäytynyt, kaikki olisi ollut täydellistä. Vaan enpä valita, pilvisestä säästä huolimatta oli lämmintä, eikä vettäkään satanut kuin ensimmäisenä yönä/aamuna. 

Lauantai-iltana veljeni ajeli tyttöystävänsä kanssa Tampereelta tuonne mökille saunomaan ja syömään. Yöksi eivät valitettavasti voineet jäädä, kun kauniimmalla osapuolella oli seuraavana aamuna töihin meno. Mutta ihana oli nähdä heitäkin, näkisinpä useammin..

Sunnuntaina puolilta päivin olimme pakanneet kamat ja ottaneet saunassa vielä viimeiset löylyt. Takaisin Virroille, palasin itse Savonlinnaan sitten maanantaina. 
Mun piti laittaa paljon "mökkeilykuvia", mutta tajusin just, että varsinaisissa mökkeilykuvissa esiintyy ihmisiäkin. Joten kalasaaliit ja makkaranpaistot jää nyt tältä erää todistamatta, mutta sen sijaan mulla on tarjota jonkin sortin luontokuvahömppää.. hah. Että näin.
Noita faking höntiäiskuvia riitti, rankaisen teitä niillä nyt. 

Tänään äiti ja isäpuoli ajelevat meille pariksi päiväksi, ovat perillä joskus iltapäivän puolella. 
Ja täällä sataa vettä. Myös huomiselle on luvattu sadetta, niin ja ylihuomiselle. Että mitäs sitä keksitään? Veneily kaupungin ympäri olisi ollut kiva ajanviete, vaan mites sitä kun taivaalta tippuu ties mitä. No, katellaan.

.

4 kommenttia:

  1. Sellainen, jossa vois viettää toistekin viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Onhan se tylsää jos sataa monta päivää kun ei pääse ulos mökistä. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Ei onneksi sadekaan sitten loppusessaan häirinnyt kuin sen yhden aamun ajan, ei valittamista :P

    VastaaPoista