keskiviikko 28. elokuuta 2013

Jauhopeukalointia

Mää hyvin harvoin leivon yhtään mitään. Ja ehkä uskallan jopa tunnustaa, että avokki itse asiassa leipoo paljonkin mua useammin. Sämpylöitä ja croissanteja (kirjoitinko oikein?) muun muassa. Eli en ihan ole sellainen perinteinen leipuriemäntä, eikä musta sellaista saakaan. Mutta joskus, harvoin, 3-4 kertaa vuodessa innostun jotain tekemään.

Sekoittelen noita kuivia aineksia sillä aikaa, kun desi kahvia jäähtyy jääkaapissa. Tuosta pitäis tulla joku sellainen kaakao-kahvikakku, ja vaikken itse kahvista tykkäile yhtään niin tiedänpä vain, että hyvää tulee olemaan. Ohje täältä.Noniin, kakku uunissa, nyt jännätään.
Lienee ihan yleisesti tiedossa, että siamilaiset tykkäävät olla mukana kaikessa touhussa. No, leipominen ei ole poikkeus. Minniltä sai olla suht rauhassa, ihan siitä syystä että se uskoo kun sanoo EI.
Mutta Vivi... Kiitos vain Elsa tästä pienestä pirulaisesta ;)
Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, nimittäin siivouspalvelu pelasi - jos pöydälle sattui roiskahtamaan taikinaa tai jauhoja, Vivi oikein mielellään nuoleskeli sotkuja parempiin suihin. Kätevää.
Mutta siis aika monta kertaa (turhaan) ärähtelin prosessin aikana "Vivi, EIII".
No mutta bakteerithan kuolee paistettaessa.

----

Otin tuon luomuksen uunista, ja woah, näyttäisi onnistuneen. Kuvamateriaalia ei nyt ole, koska olen kuuliainen ja annan jäähtyä ennen kuin kippaan. Mutta uskokaa kun sanon.

Leivontamusana toimi Björk remix-albumillaan Bastards.


ps. Mun vähäiseen leipomiseen syynä on varmaan se, että useimmiten jokin menee pieleen.
Ja vituiksihan se meni lopulta nytkin - yritän kipata tuota roskaa, muttei meinaa irrota, No kun irtoaa, niin hajoaa ja iso pala jää kiinni vuokaan. Niin että kiitos, leivotaan taas sitten ensi vuoden puolella seuraavan kerran.

.

6 kommenttia:

 1. Uu, uusi yläpalkkibanneri! Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu väsäilin tossa yks päivä :) Kiitos!

   Poista
 2. Heh. Oot yhtä jauhopeukalo sitten kuin minä :P Mä keskityn siihen ruuanlaittoon mieluummin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis varmaan myös. Tosin olen jo kyllä aika lahjakkaasti jättänytkin noi leipomiset väliin.. :)

   Poista
 3. Auts, aina ei voi onnistua, ei edes ihan joka kerta. :( Tsempillä ja paremmalla onnella sitten "ensi vuoden puolella" uudestaan. Meidänkin Jasu ilmestyy aina leipoessa kuvioihin, kun kermapurkki, jäätelö-, voi- tai kananmunapakkaus aukeaa. Ihmeen hyvin se kuitenkin jaksaa odottaa omaa vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo tähän epäonnistumiseen on totuttu leipomisessa ;)
   Meillä eivät välillä meinaa millään odottaa vuoroaan, molemmilla on omat heikkoutensa - Minnillä se on jogurtti ja Vivillä.. vaalea leipä, ja kuten tänään huomasin, vehnäjauhot (???)

   :P

   Poista