sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

It was always my themeMulla on jokin pakkomielle pianoversioihin.
Siis terkoitan nyt sellaista, että haen youtubesta vaikkapa hakusanalla Björk piano tai Pink Floyd piano, tai kuten tässä tapauksessa - Silent Hill piano. Ihan sitä musiikkia jota muutenkin kuuntelen.
Sitten lataan niitä koneelleni ja siirrän mp3:een, jotta voin iltaisin kuunnella peiton alla ja nukahtaa siihen pimputukseen. 

Harrastaako kukaan muu samaa?
Tätä se sitten on, kun ei itse osaa soittaa. Haluaisin oppia, tätä Promisea varmaan sitte soittelisin forever and ever.

It was always my theme..
Tämän alkuperäinen versio on parhautta, mutta entäs tämä.
Erilainen fiilis molemmissa - tämä pianoversio herättää mussa aina jotain tiettyä tunnetta (en osaa sanoa mitä), ja useimmiten se saa mun silmäkulmat kostumaan. Ehkä pintaan nousee muistoja tai jotain muuta haikeutta, mutta oli miten oli, vaikutus on erityinen. 
Luulen, että jokaisella on sellainen kappale mielessä, joka saa samat reaktiot aikaan. Biisi ei voi olla epäonnistunut, jos se herättää niin suuria tunteita.

Nauttikaa:
Silent Hill OST 2 - Promise (piano version)


6 kommenttia:

 1. En harrasta tuollaista, mutta muuten pidän kaikista biiseistä huomattavasti enemmän, kun niissä on pianoa. Sitten oma lukunsa on tietysti kappaleet joissa piano on instrumenttinä vahvasti esillä, oli se sitten tanssimusaa tai ihan akustista tunteilua.

  Yksi mahtavimmista artisteista on tietenkin Birdy, niin julmetun kauniita biisejä että en edes kestä. Periaatteessa tällä ajatuksella pitäisi kai tykätä myös Tori Amoksesta, mutta jotenkin se ei ole koskaan niin paljoa iskenyt.

  Laitan tähän nyt kuitenkin vielä sulle muutaman hyvän biisin, jotka on nimenomaan piano tai akustisia ko. bändien tai artistien versioita omista biiseistään.

  http://www.youtube.com/watch?v=RyCKSUdg4mg

  http://www.youtube.com/watch?v=weSDa6QzgRo

  http://www.youtube.com/watch?v=1jMKrAdoKPc

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat jokainen :)
  Mulla "kriteerinä" on että pelkkä piano ILMAN laulua tai mitään muutakaan, jos meinaa päästä mun ämppärin pianokansioon ;P

  Akustiset versiot laulun kanssa ovat sitten oma lukunsa nekin, tykkäilen hirveästi (varsinkin metallibändien akustisista biiseistä, ehkä juurikin siksi koska ovat niin erilaisia alkuperäiseen nähden)

  VastaaPoista
 3. Piti käydä vastavuoroisesti vierailemassa blogissasi. Kaksi asiaa joihin heti kiinnitin huomion, ensinnäkin upeita kuvia kauniista kissoista toiseksi hienoa musaa Silent Hill -pelistä. Silent Hill on yksi suosikkipeleistäni sen mahtavan tunnelman vuoksi ja musiikki on yksi sen tärkeimmistä tunnelman tekijöistä. Olen joskus kuunnellut pelin soundtrackiä. Sinun omat perustelusi musavalinnalle kerroitkin tuossa yllä... Niin, muutkin blogin kuvat ovat oikein hyvää tasoa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista :)
  Joo Silent Hill -musa iskee kyllä ihan täysillä, siinä vain on sitä jotain.. tunnelmaa ja fiilistä, woah! Veli pelasi joskus Silent Hilliä ja siitä ne musatkin jäi, vierestä vain jännitin enkä itte pelannu :P

  VastaaPoista