keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ulkoilua taas, kuvajaisten kera

Nyt on muutamana päivänä valjasteltu ihan kiitettävästi, ja näyttäisi siltä, että Vivi on innokkaampi tuolla ulkosalla. Uudet valjaat ovat tosiaan miellyttävät, kantajilleen nimenomaan. Kisut eivät yritä purra niitä eivätkä jähmety paikoilleen, kun saavat valjaat ylleen. Meno on aivan toisenlaista entiseen verrattuna.

Yllättäen Vivi on ulkona Minniä rohkeampi ja viihtyy siellä paljon pitempään - se empimättä suuntaa tuohon mäen päälle tienlaitaan, katselee ja tutkii siinä hetken ja sitten siirtyy vähitellen edemmäs. Toki Minnikin, mutta se pyrkii luikkimaan sisälle saman tien säikähdettyään jotain ohikulkijaa. Eilen illalla olin Vivin kanssa tien laidassa, kun pienehkö koira lähestyi ulkoiluttajansa kanssa. Kyykistyin Vivin viereen ja pitelin sitä, ettei turhaan lähtisi pinkomaan pakoon. Koira oli kiinnostunut, Vivi varovainen mutta pysyi paikallaan ja tuijotti tiiviisti ohi kulkevaa karvakasaa. Sitten tutkimusretki jatkui entiseen malliin. Ei voi kuin kehua meidän pikkusimskua.

Muutenkin ovat niin erilaisia ulkoilijoita; Minni näykkii ruohoa minkä ehtii, Vivi vaanii ja saalistaa kärpäsiä. Laitetaan nyt muutama kuvajainen mukaan, eiliseltä.


Vaanii, vaanii, vaanii..
 
"Nyt mää taisin saada sen kii!"


6 kommenttia:

 1. Mistä toi valjaat on? Olen meidän neitokaisille hankkimassa valjaita ja yhdet Mustista ja Mirristä ostetut Feel(?)-sarjan M-kokoiset on vähän hankalat istuvuuden kannalta. Hoikille mutta pitkille ei ihan kaikki sovi näköjään..

  VastaaPoista
 2. Nämä valjaat on Arja Vänttiseltä mittatilaustyönä. Arja kirjoittaakin sivuillaan, että "itämaistyyppisten kissojen valjaat tehdään aina mitoilla". Teetettynä hintakin on sama kuin valmiissa, eli se 17 euroa, joten kannattaa tilata mittojen kanssa :)
  Meillä kissat ovat kovasti tykänneet Vänttisistä; eivät pyri valjaista pois/yritä purra niitä (tätä ongelmaa oli lähinnä Vivillä) ja valjaissa kulkeminen on luonnollisen näköistä, ei sellaista kyyristelyä ja kömpelöä niin kuin perinteisen mallisissa. Ja tämähän varmasti johtuu siitä, että Vänttiset istuvat paremmin ja tuntuvat mukavammilta. Alkaa ulkoilu olla kivaa myös mirnujen mielestä ;)

  Mutta siis suosittelen! Arjan sivut löytyvät tästä osoitteesta: http://www.arjasart.com/

  Sähköpostia vain menemään, tai jos tahtoo niin facebookissa voi myös laittaa viestiä (välillä hänellä vissiin on jotain ongelmaa sähköpostien kanssa, ja huonolla tsäkällä voi olla ettei vastaakaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehdottomasti laittaa tilaukseen! Olipa hyvä että esittelit valjaat täällä, en olisi niihin varmaan muuten törmännytkään :)

   Poista
 3. Kiva kuulla että oli apua :) Nuo on sellaiset että jotkut tykkää ja jotkut ei, mm. Kissamaailman foorumilla on tosi monenlaista mielipidettä, se vaan täytyy itse kokeilla :) Itte olen enemmän kuin tyytyväinen. Aluksi tuo kaulanympäryslenkin väljyys mietitytti ja siitä Arjalle laitoin viestiäkin jälkeen päin, mutta kuulemma kuuluu asiaan. Kunhan rinnanympärysremmi on napakka. Kokeilemaan vain, värivaihtoehtoja on ihanan paljon ;)

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihania kissoja ! Mä oon aina rakastanut itämaisia mutta sfinxeihin sitten päädyin. Peterbald tosin olisi haaveissa vielä joukon jatkeeksi mutta meidän toisella kissalla todettiin herpes ja nyt vähän mietityttää olisiko se oikein ottaa enää uutta kissaa joka sitten lähes 100 varmasti saisi myös tartunnan. Meillä ei toinen kissa oireile eikä ole oireillut koskaan mutta mahdollista olisi että se uusi sitten saisi siitä myös elinikäiset vaivat :/

  VastaaPoista
 5. Ai, onpas harmi :( Veemäinen vaiva tosiaan.
  Peterbald vaikuttaa kyllä kiinnostavalta rodulta, mutta hei, onhan sulla elämä aikaa.. :)

  VastaaPoista