keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Torkkupeitto - Mission impossible

En mä mistään hiuksista kuvia jaksanut räpsiä, hyvä kun edes kehtasin niitä laittaa. Sen sijaan ajattelin vähän leuhkia, nimittäin opettelin virkkaamaan. Minä, virkkaamaan - kyllä. Kaikki lähti siitä, kun katselin netistä isoäidinneliöistä tehtyjä torkkupeittoja ja koetin löytää sivua, josta sellaisen olisi voinut itselleen ostaa. Kuten tiedämme, yksi asia tuppaa johtamaan toiseen. En siis löytänyt myynnissä olevaa teosta, joten päätin luoda itse senkin uhalla, etten ihan rehellisesti ole IKINÄ virkannut MITÄÄN ketjusilmukoita kummempaa, neulonta on ennemminkin tuntunut olevan se mun juttu. Ajatus virkatusta torkkupeitosta oli kieltämättä aika "mission impossible", mutta päätin yrittää.

Ihan ensiksi piti  etsiä selkeä ohje. Niin selkeä, että tonttukin tajuaa.
Etsin sekä tekstiversion että videon. Yes yes, voitte vain kuvitella jonkun ummikon katsomassa opetusvideota silmä kovana ja tekevän samalla perässä. Niin minäkin tein - pysäytin videon sata kertaa tyyliin jokaisen silmukan jälkeen, katsoin seuraavan vaiheen, pysäytin, tein perässä jne. Tämä siksi, että ensinnäkin kaiken maailman pylväät ja piilosilmukat olivat aiemmin olleet hepreaa, enkä todellakaan pelkästä kirjoitetusta ohjeesta niitä osannut tehdä. Videosta näkee, kuinka kaikki tapahtuu. Ihanaa elää nykyaikaa kun voi itse oppia kaikenlaista. Ei netti aina pahasta ole.


Pylväät ja muut tajuttuani tarkastelin pariakin muuta kirjoitettua ohjetta. Loppujen lopuksi en siis alkanut tehtailla isoäidinneliöitä tuon videon ohjeen mukaan, vaikka saman näköisiä noista taitaa tulla. 

 No, tässä ollaan. Aika helvetisti noita neliöitä tätyy värkkäillä, tarkoitus olisi tehdä sen kokoinen peitto että alle jotenkuten mahtuukin. Mutta en ole ottanut stressiä enkä koe urakkaa ylivoimaiseksi, vaan ajattelen projektia sellaisena vähän pitemmän ajan juttuna. Teen sitä mukaa kuin jaksan ja ehdin, mulla ei ole takarajaa työn valmistumiselle. Tässä osviittaa kyseisestä projektista:


Nuo sitten ommellaan yhteen. Kuulostaa simppeliltä. 
Tänään Vivi innostui tutkimaan mun käsityökoria..

"Mitäs täältä löytyy.."


"Ou lala, LANKAAA!"

"Oho."

2 kommenttia: